Sportieve activiteiten

In onze omgeving zijn er vele sportactiviteiten te doen. Zoekt u verdere info, dan kunt u het vaak al vinden in onze info map/mand of navragen bij het Syndicat D’Initiatieve (VVV) in Chateau Chinon te vinden in de winkelstraat.

Zwembad bij Gerberodi

Wij zelf hebben ons eigen verwarmde zwembad, waarin kleine kinderen  heel graag ook in spelen vanwege de grote brede Spaanse trap.

Daarnaast kun je heel goed zwemmen in het meer voor onze boerderij. Wij nemen dan meestal onze surfplank (ligt in een kelder) met peddels mee om er mee te varen en/of op te stoeien. Je kunt er ook surfen, zeilen, varen met een bootje tot 4 pk. Je loopt of rijdt naar het dorp. Bij de waterfontein linksaf en doorlopen tot aan het meer. Kano’s/waterfietsen zijn daar meestal te huur en/of bij Vauminot, is richting de stuwdam/barrage. Ook zijn er voor de kinderen leuke speeltoestellen.

Waterfietsen kun je bij Vauminot. Dat is rijden richting de barrage Lac de Panneciere. Daar is ook een grasligweide met watkinderspeel toestellen en een jeu de boule baan.
Kanoen/kajakken kun je bij de camping Les Soulins (ca.3,5km). Dat is rijden richting Chateau Chinon en halverwege is er een brug die je moet oversteken en links is de camping.

Lac des Settons (zie de diverse borden) is ook erg leuk en toeristisch. Wij gaan altijd naar het strand van camping Place Du Midi (volg de borden)want daar kun je lekker snacks en drinken halen en zijn er ligbedden. Verder kan men er waterskien/jetskien/zeilen/waterfietsen/zwemband (1 t/m 6 persoons) slingeren achter een speedboot. Of gewoon het meer bekijken met de rondvaartboot Les Settons. Ook nieuw daar is het springkussen katapult springen in het water alsook hetzelfde en dan met een steile glijbaan. Hardstikke leuk man.

Verder zijn er meerdere meren in de Morvan waar je goed kunt zwemmen.

Een zwembad is te vinden in Chateau Chinon. Let op de openingstijden!

Wandelen (ook een uitdaging voor de vele wandelclubs die Nederland heeft)
Het gebied de Morvan is heel bekend bij de wandelaars en er zijn vele routes die je kunt wandelen. Vanuit meerdere dorpen zijn routes uitgezet (zie onze infomap en mand). Ook zijn er routes zijn verkrijgbaar bij het Syndicat D’Initiatieve (VVV) bijv. in Chateau Chinon in de winkelstraat en verder de wat grotere plaatsen in de omgeving. TIP: zorg wel voor water en wat proviand.

Wij zelf hebben vanaf de boerderij ook een 5tal rondjes voor u opgeschreven:

1e Rondje Quatre Vents (ca. 3,5 km)
Vanaf de boerderij rechtsaf steil naar boven lopen. Bij Tsplitsing rechtsaf. Einde weg bij geloofskruis rechtsaf naar beneden. Weg volgen tot bord L’Huis Bernard en weer rechts naar de boerderij lopen.

2e Rondje Dorp (ca. 2,5 km)
Vanaf de boerderij steil naar boven. Bij T splitsing linksaf en doorlopen tot in het dorp ( eventueel daar lekker even een drankje halen bij het restaurant). Daar linksaf over de weg en doorlopen tot eerste linkerpaadje/weggetje. Daar naar boven lopen en einde pad linksaf naar de Boerderij.

3e Rondje langs meer Lac de Panneciere (ca. 4 km)
Naar het dorp toe lopen. Bij het fontein linksaf en doorlopen tot aan het meer. Daar linksaf langs het meer lopen tot aan de brug. Daar weer linksaf over de weg en 1e weg (C4) rechtsaf richting Quatre Vents. Bij bord L’Huis Bernard linksaf naar de boerderij.

4e Rondje Les Grandes Gheintres (ca. 3,5 km)
Vanaf de boerderij links naar beneden lopen. Bij splitsing, rechtdoor naar boven lopen tot aan afslag rechts met bordje LesGrandes Gheintres. Dat pad volgen, voorbij 2 huizen lopen en aan het eind van het pad rechtsaf over de weg. Weg volgen net zo lang tot het bordje C4 richting les Quatre Vents. Daar rechtsaf en doorlopen tot bord l’Huis Bernard daar lionksaf richting boerderij.

5e Ronde rondom het meer Lace de Panneciere (ca. 22 km)
Prachtige uitdagende wandeling voor de geoefende wandelaar. Loop richting het dorp. Loop rechtdoor het dorp uit en buiten het dorp afslag barrage de Panneciere nemen. Dit bord continu blijven volgen tot U over de barrage (stuwdam) gelopen bent. Daarna 1e pad inlopen naar beneden en blijf telkens aan Uw linkerhand het meer volgen. Dat gaat gedeeltelijk over de weg en langs het strand afhankelijk ook van de waterstand. Doorlopen tot U het meer over een brug kunt oversteken. Als U de brug overgestoken bent einde weg links en weer doorlopen tot over een andere brug. Daar linksaf richting het dorp en bij het bordje C4 richting LesQuatre Vents lopen en bij bord l’huis Bernard linksaf naar de boerderij.

Vissen
Vissen kun je bijna overal in de waterrijke omgeving. Je hebt wel een visvergunning nodig die in het dorp verkrijgbaar is in het  restaurant. Het Lac de Panneciere geniet een landelijke bekendheid bij de vissers en je vind er ook heel regelmatig Nederlanders die alleen maar voor het vissen daar komen. Mn. de karpervangst is er populair.

Fietsen
Met een heuvelachtige omgeving zal het rijden met een gewone fiets niet meevallen. Met een mountainbike daarentegen is het heel goed te doen en wij zien regelmatig groepjes mountainbikers voorbijgaan. Er zijn diverse fietsroutes verkrijgbaar bij het Syndicatdínititatieve in Chatau Chinon te vinden in de winkelstraat.

Paardrijden (ook heel interessant voor U als berijder met uw eigen paard. We hebben ons weiland, direct naast de boerderij, beschikbaar daarvoor)
In Chateau Chinon is bijv. ook een hele grote manege, goed georganiseerd en waar je goed terecht kunt.

Op ferme de Traclin kunt U een afspraak maken om er een dag daar in de omgeving rond te rijden. adres: Sandrine en Franck Gourdon, ferme equestre de Traclin, Traclin (bij st. Leger de Fougeret. Erg leuk ook voor de kinderen omdat er ook veulentjes en nog vele andere dieren zijn. Bij hen gaan wijzelf altijd  paardrijden.

Bij Bonin dat is een gehuchtje net voorbij de barrage (stuwdam) van Lac de Panneciere (zie de borden) kun je bij Ferme de Bonin met een huifkar onder begeleiding een dagrit en/of uurrit maken. Wel van te voren reserveren.
Verder zijn er meerdere maneges in de omgeving te vinden die je kunt opvragen bij het Syndicat D’Inititatieve. Ook zijn er dagritten van de ene manege naar een andere te maken met overnachting.

Ook is er mits tijdig overlegd en tegen vergoeding de mogelijkheid om Uw eigen paard mee te nemen en in onze wei te laten lopen. de boerderij heeft ca. 3 ha grasland

Raften
Voor Raften moet U naar het meer van Chaumecon. Dat is van Ouroux richting Brassy en vandaar naar het meer van Chaumecon. Na de stuwdam wordt de route er naar toe aangegeven. Hele mooie en spannende ervaring.

 

Tennisbaan bij vakantieboerderij

Tennisbaan bij vakantieboerderij

Midgetgolfen
Midgetgolfen kunt U bij het Lac (meer) des Settons (zie diverse richtingsborden). De baan is te vinden aan de overkant van de weg waar de rondvaartboten zich bevinden.

Tennissen, tafeltennissen, badminton, darten, sjoelen, Jeu de Boule, airhockey
Deze spelen kunt U allemaal bij ons op de boerderij doen. Al hebben wij zelf ook wel spulletjes ervan liggen is het toch verstandig om eigen  tennisrackets/ballen badminton en dartpijltjes zelf mee te nemen.