Dagtripjes

Suggesties voor dagtripjes:

A) Dagje lac des Settons ca 23 km:

Bij boerderij naar beneden rijden en bij T splitsing linksaf richting Planchez.
Daar staan al borden die richting lac des Settonsaangeven.
Bij het lac des Settons rive droite nemen,dus niet rive gauche.
Daar aangekomen kun je bijv:
1. Rondvaart maken met een rondvaartboot (Les Settons) en daarna gaan zwemmen bij base nautique of camping place du Midi.
Dat is ca. 2 km verder dan de rondvaart boot. Daar is een bewaakt strand en kun je ook lekker onder de bomen zitten bij warm weer. Je kunt daar ook een terrasje pakken voor broodjes, drinken, ijs, patat of hot dogs.
2. Waterfietsen en fluisterbootjes kun je ook bij dezelfde kade als van de rondvaartboot huren en daarna zwemmen als bij 1
3. Midgetgolfen. Dat ligt net links voordat je bij de rondvaartboot komt en daarna zwemmen als bij 1

B) Dagje Mont Beuvray ca. 40 km en bezoek aan een permanente overdekte brocante:

Bij boerderij naar beneden rijden en bij Tsplitsing linksaf richting Chateau Chinon. Chateau Chinon doorrijden richting supermarktATAC. Daar voorbij rechtsaf bij rotonde richting Luzy en bij Le Puits richting St. Leger s. Beuvray. Dit is een prachtige route.
Dan kom je automatisch voorbij Bibracte een museum die vertelt over de geschiedenis van de Mont Beuvray, welke de hoogste berg van de omgeving is. Al voor de jaartelling begon woonden de Galliers en de Romeinen er waarvan nog ruines van te zien zijn. Men brengt je daar gratis met een busje naar boven alwaar je ook kunt genieten van het schitterende uitzicht en bij mooi weer deMont Blanc te zien moet zijn. Daar boven kun je ook leuk picknicken.
Eventueel kun je weer lopend teruggaan en daarna het museum bezoeken.

 

De overdekte brocante in een grote loods heet Emmaus en is voor een goed doel, ligt ca 15 km vanaf de mont beuvray.. adres: rue de st. Didier 28, 71290 etang sur arroux. Echt leuke dingetjes zijn er te koop voor een klein prijsje. zoek op hun website wel de openingstijden op.

.

C) Dagje Brocante (een soort van rommelmarkt) bezoeken.

In de zomermaanden is er altijd ergens wel een plaats waar zo’n markt gehouden wordt, die meestal via affiches op diverse plaatsen onderweg te lezen zijn. Let op!!
Dit is meestal alleen in het weekend.

voor een permanente overdekte brocante zie punt B

D) Dagje Autun ca. 40 km:

Via Chateau Chinon daar staat richting Autun aangegeven. Evenuteel via Arleuf, dat tussen Autun en Chateau Chinon ligt,terugrijden richting Corancy waar dan de weg naar Chaumard weer aangegeven wordt. Dit is een schiterend stukje weg, ca. 15 km, maar wel erg slingerig.

Autun is een grotere oude stad waar je gezellig kunt winkelen, een prachtige kathedraal kunt bezoeken en daar is ook het beroemde Romeinse open lucht Amphitheater. op woensdag en vrijdag is er een markt in het centrum met een hele mooie overdekte markt voor verkoop van zuivel, speciale franse produkten. Mn de vrijdag is de markt groter

E) Dagje honingboerderij (miel) bezoeken ca 10 km en klompenmuseum (sabotterie) in Gouloux (vaak op afspraak), daarna wandeling maken

De honingboerderij is te vinden op de weg naar Chateau Chinon voorbij het dorpje Corancy. Zij laten op een leuke wijze zien hoe de honing gemaakt wordt (wel een afspraak maken tel. 0386780243). Na het bezoek gaan we naar het klompenmuseum inGouloux. Dat is bij de honingboerderij vandaan richting Planchez en Montsauche. Daarna richting Saulieu aanhouden en kom je voorbij de klompenmakerij (sabotterie). Het is niet altijd open, dus wel even bellen. Voor info hierover zie onze info map/mand. Daarna teruggekomen op de boerderij kun je van daar uit een leuke wandeling maken door vanaf het erf rechtsaf te slaan en de weg naar boven te volgen. (Let op!! Dat gaat vrij steil maar is wel te doen). Dit weggetje gaat over in een soort van landpad. BijTsplitsing linksaf slaan richting dorp. Daar een terrasje pakken en daarna doorlopen tot aan het meer. Bij het meer linksaf de rand van het meer volgen tot aan de brug waar je via de weg weer terug kunt lopen naar de boerderij.

F) Dagje luieren bij de boerderij en competitie airhockeyspel, tafeltennis, jeu de boules, darten, tennis, houden en ’s avonds barbecuen met houtvuur in de vuurkorf of, onze favoriete bezigheid koken boven het vuur met de 3 poot en hele grote pan). Wij doen zelf altijd ook een 6 kamp organiseren met flexibele tijden, niks moet dan maar alles kan. Erg leuk met elkaar

G) Dagje wandeling maken langs een van de vele routes die je kunt uitzoeken in de ordnermap of mand beter is het na te vragen bij hetsyndicat d’initiatieve (VVV).

H) Dagje Vezelay ca 60 km en onderweg er naar toe bezoek aan kasteel de Bazoches. Let op de openingstijden.

Rijden via Chaumard richting Ouroux en dan naar Lormes. Door Lormes een heel klein stukje richting Avallon en daarna bordenborden Pouques Lormes en Vezelay volgen. Tussen Pouques Lomes en Vezelay ligt het plaatsje Bazoches.
Onderweg naar Vezelay ligt het beroemde kasteel de Bazoches. Dit kasteel is wel leuk om te bezoeken. Daarna kun je onderweg een terrasje pakken, dat heet les 2 ponts waar een Nederlandse dame eigenaresse van het restaurant is. In Vezelay is een beroemde hele grote basiliek met een heel leuk straatje om kleine dingetjes of mooie kleren, wijnen, schilderijen te kopen. Er is ook de mogelijkheid een rondrit met paard en wagen te maken.

I) Dagje aan het meer lac de Panneciere, bezoek aan de stuwdam (barrage) en bezoek aan de speelweide bij blaisy onderweg naar de stuwdam (barrage)

Eerst met de auto de stuwdam bezoeken. Die bereik je door via Chaumard telkens het meer aan de linkerhand te blijven volgen richting Montigny en Morvan. Daar zie je het grote verschil in hoogte waar het water is en de bodem aan de andere kant van de stuwdam als ook de twee totaal verschillende uitzichten aan de beide kanten. Dan terug naar Chaumard rijden en onderweg bijVauminot is een speelweide voor kinderen. In Chaumard daar naar beneden naar het meer rijden. Lekker dichtbij en gezellig klieren met de surfplank en eventueel pannenkoeken bakken met het meegenomen gasstel die in de kast achter in de schuur staat met een meegenomen gasfles

J) Dagje raften of wildwaterkanoen ca 30 km. bij lac de Chaumecon

Rijden via Chaumard richting Ouroux. Dan richting Lormes en onderweg bord richting Brassy nemen. Brassy volledig doorrijden en dan lac de Chaumecon volgen. Net zo lang doorrijden tot je over de stuwdam komt. Na een klein eindje rijden staat aangegeven dat je kunt wildwaterkanoen of raften. Dat is met zes man en een gids in een rubberboot langs het wilde water naar beneden varen. Je krijgt daar een surfpak met helm. Het raften is echt een belevenis maar is ook vrij prijzig. Wel van te voren reserveren (tel. 0386225649)

Al vind je het eng, het is ook leuk om te zien. Het is niet elke dag open, omdat, als ze soms de stuwdam dicht houden, het water dan niet meer snel stroomt.

K) Dagje wijnvelden en wijnkelders bezoeken.

Rijden via Chateau Chinon naar Autun. Via Autun de oude route nemen richting Beaune en eventueel viaSaulieu/Montsauche/Ouroux terug rijden. Het is prachtig om te zien maar kost wel ca. 150 km. Vooral tussen Autun en Beaune is het mooi.

L) Dagje Nevers. Leuke wat modernere stad met een bezienswaardigheden route en is na Lourdes de 2e bedevaartplaats van Frankrijk. Onderweg passeer je ook een leuk plaatsjeChatillon en Bazois.