Huurinformatie

De Franse boerderij Gerberodi

De Franse boerderij Gerberodi

Geachte gast,

Welkom op onze fermette Gerberodi in L’Huis Bernard. Alvorens u gaat genieten van de weldadige rust, het schitterende uitzicht, het verwarmde zwembad en de sportieve mogelijkheden, gelieve u de volgende punten door te nemen.

Adres

L’Huis Bernard
58120 Chaumard
Frankrijk

Famillle Delbecque
Telefoonnummer: +33 (0) 649829787
E-mail internationaal: reservations@toitdulac.fr

OPENEN/SLUITEN DEUREN HUIS EN SCHUUR
Bij het openen en sluiten van de deur eerst de deurkruk omhoog duwen. Sleutel van de deur van het huis overdwars eruit halen

Huismeester

Naam: dhr Serge Craman of rechtstreeks naar eigenaar 0(031)612823549
Tel. 0386780572

Indien iets niet duidelijk of problemen kunt u contact opnemen met hem of met ons of uw verhuurorganisatie.

Sleutels

Voordat u op reis gaat vragen wij U ons even te bellen waar de hoofdsleutel is. Alle andere sleutels liggen op een plaats die wij U dan ook zullen aangeven. Als U weer weggaat de sleutel weer in het sleutelkastje leggen en de cijfers door elkaar husselen.

Elektrisch

Normaal is het elektrisch ingeschakeld. Als het anders is, dan de grijze knop op de elektriciteitskast  indrukken. Even goed opletten dat alle aansluitpunten van de stekkers en keukenmachines langs het aanrecht in de keuken in huis terug te vinden zijn in de METERKAST in het ZOMERVERBLIJF bij de koel/diepvrieskast.

LET OP! ER IS OOK EEN SCHAKELKAST IN HET ZOMERVERBLIJF VOOR ALLES WAT ER IN DE SCHUUR IS EN VAN HET ZWEMBAD EN VAN DE KEUKEN IN HUIS.BIJ UITVALLEN VAN DE HOOFDSCHAKELAAR DAAR KAN OOK ZIJN DAT HIJ IN HUIS OOK UITGEVALLEN IS, WANT DAT IS DE ECHTE HOOFDSCHAKELAAR.

Bij onweer kan de stroom wel eens uitvallen, dan gewoon weer de grijze knop in huis indrukken.

lamp kapot. liggen in de gereedschap kelder in een kastje met een groen deurtje. Verdere info van elektrisch lees de geplastificeerde info bij de elektriciteitskasten zowel in huis als in het zomerverblijf.

Bij overbelasting schakelt de groep ervan uit. Dit kun je zien dat er een knop naar beneden staat. Deze dan weer omhoog duwen.

Hond mee? In goed overleg met ons mag de hond mee.

Water

In principe is het mogelijk om het water uit de kraan te drinken, maar het is anders en meer chloorhoudend dan in Nederland.

LET OP! Bij aankomst altijd de kranen controleren ook in de stal (d.w.z. de douche/wc/wastafel in de douche en aanrecht). Ook de kraan buiten achter de buiten wc controleren of ze wel dicht zijn.

BOILERS  (200 liters) in kelder onder de keuken en op de zolder in het zomerverblijf

Koelkast en diepvries

Er is een koel en vrieskast in de schuur en een koelkast in huis.

Kachels

HOUTKACHEL: Aansteken met aanmaakblokje (in blikken trommeltje)met een paar stukjes hout (bijv. sinaasappelkistjeshout) met daar bovenop hout.

Onderschuif in het deurtje volledig open schuiven (daarna kun je daarmee de warmte regelen door het wat dichter of open te schuiven) en even de bovenschuif als zijnde een soort van choke. zodra het goed brand dan choke dicht schuiven.

Elke dag het glas aan de binnenkant schoonmaken met een nattig doekje of keukenpapier die je door de as heen haalt. daarna met droog doekje afdrogen. ook de asla elke dag legen.

Hout ligt in principe in voorraad voor alleen gebruik in huis of zomerverblijf.

Het zomerverblijf heeft ook 2 infra rood stralers, bedoelt als er een koude dag zou kunnen zijn in de zomer, die bij de lichtknop ernaast aan kunt drukken. elke 20 minuten gaat hij uit en kun je hem gewoon weer op nieuw indrukken. Er is daarnaast een thermostaat die wij veelal op 20 graden zetten.

Voor houtvuur buiten stoken is hout verkrijgbaar bij de fam. Robert Gautherin. Tel. 0642902213 of 386780096. Overdag is de man meestal weg en rond 6 a7 uur is hij meestal thuis. dat is weggetje naar beneden en rechtdoor rijden naar boven tot gehucht met naam pierre seche en bij een groepje huizen bij groot huis direct pal aan de weg rechts. ELKE DAG ASLA LEGEN!

Electrische CV

Zie info op alle radiatoren. LET OP! deze knoppen zijn allemaal te vinden en lezen bij de hoofdschakelaar. Op elke radiator is te lezen, zie letters, welke knop je omhoog moet doen voor die betreffende radiator. Dit is niet veranderbaar! TELKENS NA GEBRUIK WEL WEER UITDOEN AUB BIJ DE HOOFDSCHAKELAAR. zie verder info naast de elektriciteitskast

Advies van ons is toch zo veel mogelijk de houtkachel te gebruiken omdat dat een veel lekkerder warmte geeft en veel minder kost dan elektrisch gebruik.

Koken

In huis is een 5 pits gasstel.  Gasflessen opendraaien die te vinden zijn in de kelder onder de keuken.

In het zomerverblijf is een 4 pits gasstel: Gasfles staat onder de tafelplaat.

Let op! Bij eventueel verwisselen van de lege fles altijd eerst de gasfles dichtdraaien en witte knop met rode pijl, die aangeeft dat die fles daar leeg is omdraaien naar de andere fles. Je kunt ook voelen aan het gewicht van de gasfles welke leeg is. Dan knop indrukken van het aansluitstuk en omdraaien. Reserveflessen vindt u in de kelder onder de keuken. Gasflessen evt. om te ruilen bij de Bi 1 supermarkt in Chateau Chinon.

Magnetron (combi)

Gebruiksaanwijzing boekjes liggen in de gebruiksaanwijzingen map in de kamer.

 

Zitkamer in de vakantieboerderij

TELEVISIE/VIDEO/DVD/CD:

Gebruiksaanwijzing ligt geplastificeerd bij de TV.

De CD speler is te vinden in de kamer in huis of in het zomerverblijf met boxen.

Inventaris

Al zeggen wij het zelf, er is een ruime inventaris aanwezig en hebben daarom alles niet gespecificeerd. We hebben eigenlijk op twee plaatsen een volledige inventaris. Dat is in huis en in het zomerverblijf. LET OP! LAAT DE INVENTARIS OP DIE PLAATSEN WAAR HET WEG KOMT, ANDERS WORDT HET EEN CHAOS.

Als er iets kapot gaat, vul het dan weer aan of meld het anders even. Dan grijpt niemand mis.

Vuilnis

De vuilnis wordt elke donderdag opgehaald. De zakken kunnen in de container gegooid worden op het weggetje als je naar beneden rijdt. Let op! ook hier moet vuilnis gescheiden worden. zie daarvoor de info in de keuken in huis en bij de ingang van de zomerkeuken.
Slaapvertrek in de boerderij

Slaapgelegenheid

a) Slaapkamer (ouders) beneden met 2 persoonsbed 200x160cm.

b) Slaapkamer boven (grote) met 2 eenpersoonsbedden naast elkaar. Onder de bedden ligt evt. een 2 persoonsmatras die je bovenop de 1 persoonsbedden kunt leggen. Tevens staat er nog een 1 persoonsbed met onderschuifbed. Ook is er een kinderbed.

d) Slaapkamer boven (kleine) met 2 eenpersoonsbedden die apart van elkaar staan.

e) Slaapkamer boven (kleinste) met 2 eenpersoonsbedden

f) Er is ook een kinderledikantje en een reisbabybedje met matrasje op zolder, maar beiden zonder dekens. Ook is daar een 2e kinderstoel en kinderbox te vinden.

g) slaapkamer boven de voormalige stal met 2 eenpersoonsbedden plus 1 onderschuifbed.

h) slaapkamer boven de voormalige stal met 2 eenpersoonsbedden.

Alle bedden zijn voorzien van moltondekens, kussens, onderslopen en dekbedden.  LET OP! LET OP! De hoeslakens, kussenslopen, dekbedovertrekken, hand en theedoeken MOET U ZELF MEENEMEN.  Afmetingen 1 persoonsmatrassen allen 90×200 cm. 2 persoonsmatrassen 200x160cm

Zwembad

Het zwembad is 9 m lang en 4.25 m breed met ca. 1.50 m diep. Het heeft een brede inlooptrap. Zorg telkens na het zwemmen ervoor het afdekzeil en isolatiedeken er weer over heen te rollen. Het afdekzeil is nodig er overheen te doen en vast te maken ivm veiligheid. U blijft nl ten allen tijde verantwoordelijk voor de veiligheid. Haal de trap er telkens uit.

Wilt u voor de hygiene van het zwembad regelmatig even schoonzuigen of anders overleg met dehuismeester ? Indien het zwembad troebel dreigt te worden, graag direct onze huismeester Serge Craman  0386780572 informeren. Zie verder de info bij het zwembad.

Tennisbaan

Dringend verzoek, maar ook voor uw eigen bestwil de tennisbaan telkens wel goed vegen en rollen. Zodra er oneffenheden erin komen met de fijne hark het weer vlak harken en opnieuw rollen.

Gereedschap

Er is in de kelder een werkbank met gereedschap erop en eronder. Het blijkt dat sommigen gereedschap mee naar huis nemen, wat ik dan helaas telkens moet aanvullen. Wees er zuinig op zodat anderen die na u komen niet misgrijpen.

Tuinieren

. Als u het leuk vind, tuingereedschap staat in de 1e kelder. Wilt u eventueel bloemen water geven?

Bellen en WIFI

Als u belt, krijgt u achteraf een rekening van ons. Bellen naar Nederland begint met 0031 en dan zonder 0 verder kiezen.  Ook kunt U bij ons Uw laptop enz gebruiken middels WIFI. Laat dat dan even weten aub.

 

Dokter en Tandarts

Er is een Nederlandssprekende huisarts in Ouroux en morvan. dhr. Raymon Broeders tel. 0386760953

Verder is er een huisartsenpost in Chateau Chinon. Tel: 0386.85.14.15 of 0386852754.  Te vinden tegenover de supermarkt ATAC.38 rue Jean Marie Thevenin. Zie onze info in ordnermap

Er is een tandarts in 71550 Anost, Le bourg, tel. 0385827681, madame Martin Fournier

Boodschappen

Er zijn 2 supermarkten in Chateau Chinon

a) Supermarkt Bi1.  Die staat aan de weg richting Autun. links, Rue Jean Marie thevenin 4

Openingstijden: kijk voor zowel Bi1 als Lidl op de sites van hen

Supermarkt Lidl voorbij de Bi1 richting Autun. links. Route d’Autun 27

b) Verder kunt U redelijk goed winkelen in Chateau Chinon. Er is ook een grote doe het zelf zaak met de naam Weldom. U komt er links van de weg langs door richting het centrum te rijden.

c) De plaats Chateau Chinon kunt U vinden door de weg naar beneden te volgen en dan niet rechtsaf richting het dorp maar linksaf. Dan over de brug richting Chateau Chinon volgen.

d) Brood kunt U in het dorpje bij het Hotel bestellen of probeer het bij de camping. Beiden uiterlijk de dag ervoor voor 18 uur. Verder halen wij brood in Montigny en Morvan, Planchez of Ouroux en Morvan. goed opletten welke dagen gesloten/open en welke tijden

 

VVV (syndicat d’ initiative)

Is te vinden in de winkelstraat van Chateau Chinon.  INFOMAP/ORDNERS  EN MAND kunt u vinden in de kamer. Daar zitten allerlei brochures in wat er allemaal te doen is. Wilt u iets weten, bel ons gerust even.

Bank

In Chateau Chinon zijn meerdere banken waar je goed kunt pinnen.

AANSPRAKELIJKHEDEN/Verantwoordelijkheden

Tijdens het verblijf is de huurder aansprakelijk voor de woning, de inrichting en alle zaken die tot het gehuurde object behoren. wij, dwz de eigenaar noch huurbemiddelaar, kunnen geen enkele aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid aanvaarden voor schade en ongemakken in welke vorm en welke oorzaak dan ook ontstaan voor huurder en anderen die zich in of bij het gehuurde huis bevinden. Voor ongemakken voortkomend uit tussentijdse veranderingen van situaties buiten onze schuld en/of medeweten kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Tips

a) Zorg voor eventueel een annulerings en/of reisverzekering.

b) Zodra u gasflessen wisselt of iets moet kopen voor het pand, vraag dan om een betaalbon zodat wij dit dan met u kunnen verrekenen. Gasflessen te vinden in de 1e kelder.

c) Als U een aantal uren weggaat, zorg er dan voor dat de dakramen zodanig dicht gedaan worden dat er geen regenwater in kan lekken.

d) Er staan grotere en kleinere  brandblussers op meerdere plaatsen in huis, kelders  en het voormalige schuur/zomerverblijf. Kijk er aub even goed naar zodat U weet waar U moet zoeken.

e) Er is een zandbak met wat speelgoed. Speelgoed ligt ergens in de kelders schuur of zandbak zelf. Goed nakijken of er geen rommel of ongedierte in zit.

f) Er is een mooie grote buiten bbq (zorg zelf voor houtskool) en er zijn evt. 2 elektrische barbecues. Deze staan in de kelder waar ook de stoelen staan. Deze voor gebruik met wat water vullen. LET OP!!! Bij gebruik van meerdere elektrische apparaten verschillende stopcontacten gebruiken. Verlengsnoeren altijd helemaal uitrollen. Na gebruik GOED schoonmaken aub.

g) Er staat een frituurpan in de bruine kast in de stal. Zelf voor frituurvet zorgen. Ook graag netjes en schoon houden aub

h) Er is ook een vuurplaats met driepoot en pak de grote geemailleerde houtvuur pan meestal te vinden in de kelder waar ook de stoelen staan. je kunt er geweldig in koken. Zorg zelf voor hout.

i) Waarschuwing voor hoofdstoten onder de doorgang, is ietwat aan de lage kant voor lange mensen, via de trap in huis naar de beide kleine slaapkamers.

j) Alarm nummer: AMBULANCE 15, POLICE 17, POMPIERS (brandweer) 18, SECOURS (net als in Nederland de algemene hulplijn) 112

k) Bij gebruik van verlengsnoeren altijd de volledige rol uitrollen.

Bij vertrek de volgende handelingen verrichten

Als u laat schoonmaken, verzoeken wij u WEL de vuilniszakken te verwisselen en in de container te doen, de inventaris/meubilair op de plek te zetten waar het stond, de ruimten veeg/bezemschoon achter te laten en verder de volgende punten in acht te nemen:

1. SLEUTELS

Zijn alle deuren wel gesloten? Alle sleutels weer in het bakje leggen. TIP. Streep per onderdeel alles even af. DE HOOFDSLEUTEL WEER IN HET KLUISJE LEGGEN EN DE CIJFERS DOOR ELKAAR HUSSELEN.

2. LUIKEN/DEUREN

Controleer of alle luiken en deuren van stal, wc, schuur, slaapkamer achter, slaapkamer voor, kamer, kleine sl.kamer, en douche gesloten zijn.

3. BEDDEN:

LAAT DE MOLTON DEKENS EN ONDER SLOPEN OM DE KUSSENS.

4. KOELKASTEN/DIEPVRIES

Goed schoonmaken en de deuren op een kier zetten.

5. KACHEL

Houtkachel goed schoonmaken. Elektrische CV lees bij de normale info. Zet aub alle handels naar beneden van de CV’s

6. GASFLES KOOKSTELLEN

Gasflessen  goed dichtdraaien.

7. SCHOONMAKEN

Hoeft niet, maar wel voor ons serieus graag even uitvoeren wat er aan het begin van vertrek is geschreven.

8. CONTROLE

Controleer of alle spullen die bij het huis horen er nog wel zijn. Indien niet, gaarne aanvullen.

9. Gebruikt u etenswaren of kaarsen, vul deze dan aub weer aan.