Over de boerderij

Uitzicht vanaf de vakantieboerderij

Uitzicht vanaf de vakantieboerderij

Uniek is onze, pas gerenoveerde, vakantieboerderij GERBERODI. Het ligt op een van de mooiste plekken van de Morvan in de Bourgogne. Vanaf de boerderij heeft U een prachtig uitzicht over de wijde omgeving en kijkt U ook uit op het meer van Panneciere. Het verwarmde zwembad en de tennisbaan geven deze boerderij een grote meerwaarde.

Wij, Gert en Bertha Dibbits, genieten al 24 jaar van deze geweldige plek. Wij vinden het heerlijk om hier samen te zijn, maar genieten ook volop als we met onze kinderen en 8 kleinkinderen hier zijn. Het mooie van onze boerderij is volgens ons dat er voor iedereen wel iets is om er een fijne vakantie te hebben. Onze mooie boerderij is een heerlijke plek om er met familie of vrienden vakantie te vieren. Maar ook een plek voor mensen die houden van zwemmen, wandelen, tennissen, vissen of  met een eigen paard erop uit willen trekken.

Wij hebben geprobeerd onze boerderij zoveel mogelijk authentiek te houden, maar ook veel aanpassingen gedaan om er comfortabel te kunnen verblijven.

Bij aankomst kun je je al direct echt verwonderen over het prachtige uitzicht wat we hebben over de dalen voor onze boerderij en het zicht op het meer Lac de Panneciere waar je kunt zwemmen, vissen, surfen, varen, kanoen.

Als je de boerderij betreedt zie je ook dat het al een oude boerderij is. Je ziet daar muren van wel een halve meter dik. De plafonds zijn van grote dikke balken. Ook is er in de kamer nog een houtoven in de schouw welke nog gebruikt zou kunnen worden. Uiteraard is er daar wifi/ tv/dvd/cd. Naast de kamer is een moderne eetkeuken met combi magnetron / afwasmachine / grote koelkast en 5 pits gasstel. Naast de kamer is de badkamer en een apart toilet. Boven is ook een wastafelruimte (w/k) en daarnaast een apart toilet (sanibroyeur, dus alleen voor plassen)

Ook zijn er 3 grote kelders onder het woongedeelte.

De tuin van de vakantieboerderij

De tuin van de vakantieboerderij

Wij hebben 6 slaapkamers, waarvan er 1 direct naast de kamer is met een tweepersoonsbed. Boven is de voormalige graanzolder, die we veranderd hebben in 3 slaapkamers (1x 4 bedden en 2x 2).  De 5e (3 bedden) en 6e slaapkamer (2 bedden) is boven het zomerverblijf. Totaal dus 15 slaapplaatsen (wij verhuren tm 13 pers)  LET OP: ZELF WEL EIGEN DEKBEDOVERTREKKEN, KUSSENSLOPEN EN ONDERLAKENS MEENEMEN.

De voormalige schuur hebben we omgetoverd in een zomerverblijf, met toch een stukje nostalgie naar het verleden, waar de gasten meestal in de zomer verblijven. In dit zomerverblijf hebben we kasten met extra serviesgoed, potten en pannen etc. Ook is daar een koelkast en diepvries aanwezig. Daar is ook onze 2e keuken, koken met 4 pits gasstel. In die keuken is ook een 2e afwas, droog en wasmachine alsook een douche en apart toilet.

Voor de mensen die van nostalgische muziek houden, hebben we daar ook een serie LP’s.

Boven het zomerverblijf  heb je de gelegenheid om te tafeltennissen, menigeen heeft er al onderlinge competities gespeeld. Zo ook met het airhockey spel. Darten en sjoelen kun je er ook. Neem echter wel je eigen dartpijlen en tafeltennis batjes/ballen mee. Er zijn ook meerdere gasten die er met hun meegebrachte spullen gaan schilderen en/of knutselen.

Bij de boerderij hebben wij een automatisch verwarmd zwembad. Dit blijkt echt een toegevoegde waarde te hebben. Naast de boerderij is een tennisbaan waar je ook kunt  jeu de boulen en/of badmintonnen .

Voor de kinderen is er een zandbak, kinderspel attributen als ook een surfplank met peddels om als speelobject te gebruiken in het meer.

Soep maken op de driepoot voor een echt vakantiegevoel!

Last but not least kun je er natuurlijk ook heerlijk zonnen op het gras of ligstoelen en/of  ‘s avonds genieten van onze vuurplaats waar je een kampvuur kunt maken. Boven het kampvuur kun je ook eventueel met  een driepoot, waaraan je een kookpot kunt hangen om  bijv. spaghetti, goulashsoep enz. in te koken (is onze favoriete aanwinst). Ernaast staat een grote bbq. Dit alles met het prachtige uitzicht en/of onder de mooie sterrenhemel en het zien opkomen van de maan..

Voor de snackliefhebbers hebben we een frituurpan.

Wat er verder allemaal te doen is in de omgeving kunt u op een van onze andere pagina’s lezen.